Reguli generale de ingrijire si de pastrare a lenjeriilor de pat

Postat pe: 28 Iulie 2017 de către somnia_blog

blog_image

 

Lenjeriile de pat se gasesc in culori, materiale si texturi diferite, iar pentru fiecare dintre ele trebuie respectate anumite reguli de curatare. Poate ca nu stiai, dar fiecare piesa a asternuturilor de pat vine cu recomandari specifice pentru curatare si uscare. Urmeaza instructiunile de pe eticheta dar si urmatoarele sfaturi care raman totusi general valabile pentru ingrijirea lenjeriilor de pat:

  • Spala lenjeria de pat in apa rece sau calduta, care are o temperatura mai mica de 40 de grade Celsius. De obicei, asternuturile le spalam din motive de igiena si pentru a ne bucura de un miros proaspat, deci un ciclu de spalare bland este suficient pentru a le curata. Daca este cazul, utilizeaza un ciclu de clatire suplimentar pentru a indeparta orice reziduu de detergent. Evita pe cat posibil sa folosesti inalbitori, deoarece acestia degradeaza fibrele de tesatura.
  • Daca obisnuiesti sa pui la uscat lenjeriile de pat in uscatorul de rufe electric, ai grija sa le scoti la timp, exact cand sunt uscate. Lasandu-le in interiorul uscatorului pentru mai mult timp decat au nevoie pentru uscare, nu vei face decat sa te alegi cu mai multe cute, ceea ce inseamna ca iti va fi mai greu apoi sa le calci. De asemenea, daca le usuci pe un suport de rufe obisnuit, scutura-le si netezeste-le bine si evita folosirea cargilelor de rufe, in masura in care este posibil.
  • In timp ce cearceaful de pat si cel plic se schimba cam o data pe saptamana, fetele de perna ar trebui schimbate de doua ori pe saptamana, pentru ca atunci cand iti asezi capul pe perna sa te bucuri de un parfum cat mai proaspat. Poti sa cumperi drept rezerve fete de perne in modele si culori simple, care sa se potriveasca mai multor tipuri de lenejerii de pat.

E o idee foarte buna sa ai la indemana mai multe seturi pentru pat. Astfel le vei folosi prin rotatie, protejandu-le in acelasi timp de spalarile repetate. In plus, sa ai doar doua lenjerii de pat poate deveni plictisitor. Cand ai nevoie sa dai o fata noua dormitorului, cumpara o lenjerie noua.

Acum oricine se poate bucura de un somn odihnitor, odata cu reducerile si ofertele lansate de Somnia!

 Contactaţi-neDacă încă nu eşti sigur(ă) de decizia pe care urmează să o iei,
ne poţi suna la numarul de telefon de mai sus sau la adresa de e-mail.
Îţi vom răspunde la orice întrebare, în cel mai scurt timp.


 Pagina de contact